Eşya Sigortası Neyi Kapsar?

Eşya Sigortası Misafir Zararlarını Karşılar mı?

Eşya sigortası yangın, hırsızlık, deprem, su baskını gibi nedenlerle misafirlerin eşyalarında meydana gelen zararları karşılar.

Eşya Sigortası Komşuların Zarar Gören Eşyalarının Masraflarını Karşılar mı?

Konut eşya sigortası poliçede limitler dahilinde komşuların eşyalarında yangın, sel, su baskını, patlama, terör eylemleri nedeniyle meydana gelen zararları karşılar.

Eşya Sigortası Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Çalınması Masraflarını Karşılar mı?

Sigorta poliçesine göre değişmekle birlikte mobil ve taşınabilir elektronik cihazlar (nakliye harici) çalındığında ya da hasar gördüğünde meydana gelen hasar ilgili masraflar sigorta kapsamında karşılanmaz. Dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazların güvence altına alınması için poliçede ayrıca belirtilmesi gerekir.

Ev Eşya Sigortası TV Kırılmasını Karşılar mı?

Eşya sigortası poliçede ayrıca belirtildiği takdirde TV kırılmasına ilişkin masrafları karşılar.

Eşya Sigortası Çalınan Eşyaları Karşılar mı?

Eşya çalınması poliçeye ek teminat olarak eklenebilir. Hırsızlık durumunda sigorta şirketine bildirimde bulunduğu takdirde sigorta şirketi belli oranlarda ödeme yapar.

Eşya Sigortası Teminat Dışı Durumlar Nelerdir?

Konut eşya sigortası kapsamında değerlendirmeyen durumları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

Eşyada meydana gelen hasarın poliçede yer almayan bu nedenden kaynaklanması

Poliçe limitleri üzerindeki maddi hasarlar

Hasar durumunun kasti olarak yapılması

Eşya Sigortası Nasıl Yaptırabilirim?

Eşya sigortası hizmeti veren sigorta şirketinin web sitesine online olarak başvurabilirsiniz. Bunun için farklı sigorta şirketlerinin tekliflerini karşılaştırabilir, kendin için en iyi ve uygun eşya sigortası teklifini alabilir ve gerekli de temin ederek eşya sigortası yaptırabilirsiniz

Eşya Sigortası için Gerekli Belgeler

Eşya sigortasına başvuru yapmak için gerekli olan belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz.

Eşyanın yer aldığı konut veya mülkün açık adresi ve metrekaresi

Kiracı veya ev sahibinin kimlik belgesi (ehliyet, nüfus cüzdanı veya pasaport)

Konuttaki eşyaların toplam bedeli

Ev sahibiysen bina bedeli için ortalama inşa maliyeti

DASK poliçe numarası

Eşya Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Ev eşya sigortası fiyatlarının belirlenmesinde etkili olan birinci unsur; konutun bulunduğu hangi il, ilçe ve semttir. Ayrıca konut veya mülkün bulunduğu yerdeki, güvenlik seviyesi, hırsızlık oranı, sel ve erozyon riski gibi etmenler göz önünde bulundurulmaktadır.

Eşya Sigortası Nasıl Yenileyebilirim?

Eşya sigortasının süresi 1 yıldır, 1. yılın sonunda poliçenin yenilenmesi gerekir. Ancak eşya sigortası yenileme işlemi yapılırken ilk kez poliçe yaptırıyormuş gibi tüm işlemleri yeniden yapmana gerek yoktur. Yenileme, mevcut poliçen üzerinden yapılan yeni bir anlaşma ile yapılır. Ancak poliçede eski poliçede olmayan bazı yeni düzenlemeler, ek teminatlar yer alabilir, önceki poliçeden bazı maddeler çıkarabileceğin gibi poliçeye yeni teminatlar ekletmeyi de talep edebilirsiniz.

Eşya Bedelini Nasıl Hesaplarız?

Genel bir tanımlama olarak konut içinde sigortalıya ve onunla oturan aile üyelerine ait demirbaşlara “eşya” adı verilir. Eşya bedeli ise sigorta yaptırılan tarihte eşyaların satın alınması veya yerine konulması için hesaplanır.

Neden Eşya Sigortası Yaptırılmalıyız?

Eşya sigortası seçenekleri; genel eşya sigortası, elektronik eşya sigortası gibi farklı türlere ayrılmaktadır.

Elektronik eşya sigortasında sigortalıya ait olduğu ispatlanan eşyaların hepsi sigorta kapsamına alınırken genel eşya sigortası seçeneklerinde ise sigorta şirketine iletilen ikamet adresinde bulunan eşyaların tümü poliçe kapsamına alınır.

Eşya sigortası ne işe yarar?

Eşya sigortası, teminat kapsamındaki eşyaları hırsızlık, yangın, patlama, bina çökmesi gibi durumlara risklere karşı güvence altına alır ve olası risklerin gerçekleşmesi durumunda kısmi veya tam hasarları karşılamaktadır.

Eşya sigortası sayesinde elektronik cihazlarını, mücevherlerini, değerli eşyalarını ve misafirlerini koruma altına alınabilmektedir.

Eşya sigortası, yüksek limitli seçenekleri ile değerli eşyalarını koruma altına alır.

Poliçeye göre değişmekle birlikte ihtiyaç halinde çilingir, tesisatçı ve elektrikçi gibi hizmetlerden faydalanma imkânı sunmaktadır.

İhmal ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen hasarlara ilişkin masraflar poliçe kapsamında karşılanmaktadır

Deprem, sel, dolu, heyelan gibi doğal afetler sonucu oluşan hasarlar sigorta kapsamında değerlendirilmektedir.

Eşya sigortası sayesinde ferdi kaza ve 3. şahıs mali mesuliyet durumlarına karşı teminat sağlamaktadır.

Eşya sigortası ile yalnızca konut içinde hasar gören eşyalarını değil aynı zamanda tamir ve temizlik sırasında zarar gören eşyalarını da güvence altına alabilmektedir.

Zorunlu Afet Sigortası’na dönüşüm Temmuz’da tamamlanacak
Tüm sektör paydaşları ile birlikte ilk günden beri depremzedelerin yanında yer alan DASK’ın 2024 yılı için önemli gündem maddeleri arasında tüm doğal afet türlerinin DASK kapsamına dahil edilmesi var....
Devamı
Konut Sigortası Nedir?
Konut sigortası, hırsızlık, yangın ve su baskını gibi birçok risk kapsamında evimizi koruma altına alan sigortadır. Örneğin; konut sigortası, istenmeyen olaylar sonucunda evin oturulamaz hâle geldiğin...
Devamı
Eşya Sigortası Nedir?
Konut sigortası genellikle konutları güvence altına alan bir sigorta ürünü olarak düşünülmektedir. Ancak aslında evlerdeki eşyaları da koruma altına alabilmektedir. Konut sigortası yangın poliçesi yap...
Devamı
ZDS Zorunlu Deprem Sigortası Genel Şartlar
Resmi Gazete Tarihi: 13 Mayıs 2011 CUMA Resmi Gazete Sayısı: 27933ZORUNLU DEPREM SİGORTASI GENEL ŞARTLARIA. SİGORTA KAPSAMIA.1- Sigortanın Kapsamı6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu gereğince, 634 say...
Devamı